čtvrtek 28. ledna 2016

Fit vepřová panenka na jablíčkách


Kdo má rád maso nasladko, tak by mu mohl chutnat tento recept!

Fit vepřová panenka na jablíčkách

Suroviny:

600g vepřové panenky
2ks větších jablek
1PL olivového oleje na smažení

Marináda:

1 PL olivového oleje
1 PL suchého bílého vína
2 PL agávového sirupu
1 PL vinného octu
1 PL hrubozrnné hořčice
3 stroužky česneku
sůl
bílý pepř

Postup:

Nejprve si v misce připravíme marinádu smícháním všech výše uvedených surovin. Panenku si omyjeme, nakrájíme na kolečka, zlehka ji naklepeme a dáme do marinády. Jabka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřenec, nakrájíme na osminky a přidáme je k masu do marinády a necháme i s masem alespoň dvě hodiny marinovat. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm z obou stran panenku i jabka. Po chvilce nalijeme do misky s marinádou trochu vody, podlijeme s ní maso s jablky a necháme chvíli vařit do změknutí masa. Nakonec dochutíme omáčku solí podle potřeby. Jako příloha se hodí vařený brambor.

Žádné komentáře:

Okomentovat