Suroviny:
600g vepřové panenky
2ks větších jablek
1PL olivového oleje
na smažení
Marináda:
1 PL olivového oleje
1 PL suchého bílého
vína
2 PL agávového
sirupu
1 PL vinného octu
1 PL hrubozrnné
hořčice
3 stroužky česneku
sůl
bílý pepř
Postup:
Nejprve si v misce
připravíme marinádu smícháním všech výše uvedených surovin. Panenku si omyjeme,
nakrájíme na kolečka, zlehka ji naklepeme a dáme do marinády. Jabka omyjeme,
oloupeme, odstraníme jádřenec, nakrájíme na osminky a přidáme je k masu do marinády
a necháme i s masem alespoň dvě hodiny marinovat. Na pánvi si rozpálíme olivový
olej a orestujeme na něm z obou stran panenku i jabka. Po chvilce nalijeme do
misky s marinádou trochu vody, podlijeme s ní maso s jablky a necháme chvíli
vařit do změknutí masa. Nakonec dochutíme omáčku solí podle potřeby. Jako příloha se hodí vařený brambor.
Žádné komentáře:
Okomentovat