Fit chléb s vlašskými ořechy
Suroviny:
280g špaldové mouky
70g kukuřičné mouky
150g žitné mouky
90g vlašských ořechů
300ml vlažné vody
(cca 40 stupňů)
1 polévková lžička
olivového oleje
3 plátky másla
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička
hnědého cukru
1 kávová lžička
chlebového koření
1 sáček sušeného
(instantního) droždí
Postup:
Ti co mají pekárnu,
tak je postup opět velmi jednoduchý. Nejprve si dáme do pečící formy vodu. Pak
si odvážíme do misky všechny suché suroviny, kromě ořechů. Ořechy si odvážíme
zvlášť, nasekáme je najemno a dáme na pánev s trochou olivového oleje lehce opražit.
Když jsou ořechy opražené, dáme na ně rozpustit máslo. Nakonec nasypeme suché
suroviny k vodě, přidáme opražené ořechy a nastavíme program na pečení.
Ti co pekárnu nemají
si dají do misky všechny suché suroviny. Postupně přilejí vodu a vypracují
těsto. Poté misku přikryjí navlhčenou utěrkou a nechají ho kynout při
pokojové teplotě zhruba 40 minut. Jakmile je těsto dostatečně nakynuté,
vyklopí ho na vál a vytvarují bochník, který na povrchu naříznou ostrým
nožem. Hotový bochník dají na plech vyložený pečícím papírem a nechají ho péct v
troubě na 220 stupňů po dobu asi 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat