Zelí je bohatý zdroj vitamínu C, který pomáhá při hubnutí tím, že nastartuje náš metabolismus. Kromě toho rozzáří naši pleť a ochrání nás před virózami. Na vitamínu C je založena i tzv. céčková dieta, která spočívá především v konzumaci potravin bohatých na tento vitámín. A právě jednou z těchto potravin je i zelí, které jsem dnes připravila.
Fit zelí
Suroviny:
1 balení kysaného zelí
2ks jablek
1 větší brambora
1 cibule
1 polévková lžíce rýžového oleje (nebo olivového oleje)
1 kávová lžička drceného kmínu
sůl
Postup:
Nejprve si nakrájíme najemno cibuli a dáme ji osmahnout na troše rýžového oleje. Když je cibulka zlatavá, přidáme k ní zelí a trochu podlijeme. Necháme chvíli vařit. Mezitím si oškrábeme jablka a bramboru (jablka zelí trochu osladí a brambora ho zahustí). Jablka zbavíme jádřence a nastrouháme je na struhadle. Bramboru také nastrouháme a obojí přidáme k zelí a vaříme do měkka. Nakonec zalí ochutíme kmínem a solí podle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat