Fit jogurtový chléb
1 polévková lžíce
olivového oleje
2 polévkové lžíce
tmavého balzámového octu (balsamico)
300g celozrnné
špaldové mouky
110g žitné mouky
110g ovesných vloček
1 kelímek bílého selského jogurtu
1 kelímek bílého selského jogurtu
2 kávové lžičky
kmínu vcelku
2 kávové lžičky
cukru
2 kávové lžičky soli
1 sáček sušeného
droždí
Postup:
Ti, co mají doma
vlastní domácí pekárnu, si přípravu chleba značně zjednoduší. Stačí dát do
pečící formy nejprve všechny mokré suroviny, tedy vodu, olej, jogurt a ocet. Pak si
navážíme do misky všechny suché suroviny a přisypeme je k mokrým. Navolíme
rychlý program na upečení chleba a je hotovo.
Ti, co pekárnu
nemají, pro ně je postup následující. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které
dáme na teplé místo vykynout. Z vykynutého těsta vypracujeme podlouhlou šišku,
kterou dáme na plech (ten můžete vyložit pečícím papírem, ale není to nutné) a
necháme ji ještě cca 30 minut kynout. Poté chléb vložíme do předehřáté trouby
na 230 stupňů a pečeme zhruba 10 minut. Po deseti minutách ubereme teplotu na
180 stupňů a pečeme ještě přibližně 40-45 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat