pátek 19. února 2016

Fit zelná polévka

Máte-li chuť na sytou polévku plnou vitamínu C, pak doporučuji uvařit zelnou polévku neboli zelňačku, jak se jí také říká lidově.

Fit zelná polévka

Suroviny:

1 balení kysaného zelí
libové uzené maso
2ks jablek
1 větší brambora
1 cibule
2 polévkové lžíce rýžového oleje (nebo olivového oleje)
1 kávová lžička drceného kmínu
1 plechovka červených fazolí
mletá sladká paprika
sůl

Postup:

Nejprve si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Stejně tak si nakrájíme na kostičky uzené maso. V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm nejprve cibulku. Poté přidáme uzené maso a také ho zlehka orestujeme. Nakonec vše zaprášíme mletou červenou paprikou a jen chviličku osmahneme. Základ zalijeme vodou. Přidáme zelí, nastrouhanou bramboru a nastrouhaná jablka, kmín, sůl a necháme vařit (brambora polévku zahustí a jablka osladí, když je zelí hodně kyselé). Nakonec přidáme fazole a polévku podle potřeby dochutíme ještě kořením. Fazole dlouho nevaříme, abychom je nerozvařily.
Kdo chce, může do polévky přidat brambory nakrájené na kostičky (přidejte je společně se zelím a nechte vařit). 

Žádné komentáře:

Okomentovat