pátek 19. února 2016

Fit játrový špíz s domácí tatarkou z tofu

Dnes jsem k obědu připravila špíz z kuřecích jater se zeleninou a domácí tatarkou z tofu. Již dlouho jsem četla o zdravé tofunéze (majonéze z tofu). A protože chci ke špízu připravit tatarku, rozhodla jsem se vyzkoušet vyrobit domácí tofutarku :-), která je nejen zdravá, ale zároveň chutná opravdu dobře.

Fit játrový špíz s domácí tatarkou z tofu

Suroviny:

500g kuřecích jater
1 větší cibule
1 větší červená paprika
1 balení žampiónů
olivový olej
sůl
pepř

Příprava:

Příprava této pochoutky je snadná. Játra si nejprve odblaníme a omyjeme a dáme je do misky a zakápneme je lehce olivovým olejem a lehce opepříme. Poté si rozkrojíme cibuli na půlku a rozebereme ji na jednotlivé plátky. Papriku si očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony také důkladně omyjeme a nakrájíme na polovinu. Vezmeme jehlu na špíz a začneme napichovat ingredience podle fantazie. Já dala nejprve játro, cibuli, papriku, játro, žampión a tak jsem postup opakovala dokud nebyla jehla plná. Hotové jehly jsem položila na plech, lehce pokapala olivovým olejem a dala péct na 200 stupňů na 20-25 minut. Mezitím jsem si připravila domácí tofutarku.

Fit domácí tofutarka

Suroviny:

1 balení tofu bez příchutě
1 kelímek bílého jogurtu
1 sterilovaná okurka
1 menší cibule
1/2 červené papriky
olivový olej (cca 50ml)
hořčice
sůl
pepř

Postup:

Postup je jednoduchý. Cibuli, okurku, papriku a tofu nakrájíme na drobné kostičky. Do nádoby dáme tofu, přidáme jogurt, hořčici, zeleninu, trochu soli a pepře a začneme mixovat. Poté začneme pomalu postupně přilévat olivový olej a mixujeme do zhoustnutí. Tofunézu můžeme nazdobit bylinkami například pažitkou apod.


Žádné komentáře:

Okomentovat