pondělí 15. února 2016

Fit hovězí sekaná s vajíčkem

Fit hovězí sekaná s vajíčkem

Suroviny:

1kg libového hovězího masa
5 vajec
4 stroužky česneku
1 větší cibule
sůl
pepř
majoránka
strouhanka (podle potřeby)
špaldová mouka (podle potřeby)

Postup:

Nejprve si dáme uvařit tři vajíčka natvrdo. Mezitím si nameleme libové hovězí maso (pokud jste nekoupili již umleté). Poté dáme namleté maso do misky a přidáme dvě syrová vajíčka, prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud by byla sekaná příliš řídká, můžeme přidat trochu špaldové mouky nebo strouhanky (já jsem nepřidávala). Všechny suroviny důkladně prohněteme, aby se spojily. Uvařená a vychlazená vajícka oloupeme. Na vál si dáme pás mletého masa na něj položíme uvařená vajíčka zasebou a poté opět navrstvíme mleté maso. Nakonec vytvarujeme šišku a dáme ji do pečící nádoby. Sekanou nejprve pečeme zhruba deset minut na 200 stupňů (aby se maso zatáhlo), poté teplotu snížíme na 150 sutpňů a pečeme ještě přibližně 45 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat