Fit lasagne
Suroviny:
2 balíčky tofu
3 stroužky česneku
1 pórek
1 větší cuketa
2 kelímky sýru cottage
4 středně velké vejce
12 plátků lassagní
1 rajčatový protlak
olivový olej
sůl
pepř
lahůdkové droždí
bazalka
Postup:
Ve větší pánvi opečeme krůtí maso s trochou soli. Až lehce zhnědne, přesuneme ho do misky. Mezitím na pánvi na olivovém oleji opečeme pórek a česnek. Po orestování pórku a česneku k nim vrátíme maso a přidáme rajčatový protlak, opepříme a dochutíme bazalkou. Chvíli provaříme bez přidání vody. Poté stáhneme z plotny a necháme směs stranou.Cuketu rozkrájíme na tenké plátky. Ty osolíme a necháme chvíli odpočinout. Po zhruba pěti minutách z nich setřeme papírovým ubrouskem vodu, kterou pustily. Poté je lehce orestujeme na pánvi.
V misce umícháme cottage, tofu, vajíčka a přidáme trochu bazalky a lahůdkového droždí dle chuti.
Na dno pekáče nalijeme trochu olivového oleje a důkladně ho rozetřeme po celém dnu. Poté dáme první vrstvu lassagní, na ně navrstvíme směs s masem, na ni položíme plátky cukety. Na cukety dáme zase vrstvu lassagní a na ně směs z cottage a tofu. Stejným způsobem uděláme totéž ještě jednou. Poslední vrstva by měla být směs cottage a sýru.
Lassagne zakryjeme alobalem nebo přiklopíme, záleží na pečící formě, kterou použijete.
Lassagne dáme do předehřáté trouby na 250 stupňů a pečeme je přikryté 40 minut. Poté je odkryjeme a zapečeme horní vrstvu lassagní dalších 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat