pondělí 19. října 2015

Fit vánoční cukroví- pracny

Fit pracny

Také se tak těšíte na Vánoce jako já? Pro ty, co by rádi upekli vánoční cukroví ve zdravější, ale stejně chutné podobě je tu jeden recept!


Suroviny:

100g špaldová mouka
80g rýžová mouka
65g melasa
5g javorový sirup
100g kokosový olej
50g mleté vlašské ořechy
0,5 kávová lžička stévie
2 polévkové lžíce sušeného sójového mléka

Na obalení:

5 polévkové lžíce sušeného sójového mléka
1 kávová lžička stévie
Na namáčení:
hořká čokoláda (podíl kakaa nad 70%) 

Postup:

Ze všech ingrediencí vypracujeme tuhé těsto, které dáme minimálně na hodinu do lednice odpočinout (nejlépe však přes noc).
Připravíme si formičky, které vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou. Formičky naplníme těstem a upečeme je v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Po upečení necháme pracny chvíli vychladnout. Ještě teplé je obalíme v suchém sójovém mléce se stévií.
U rohlíčků můžeme špičky namočit do rozpuštěné hořké čokolády.
Ideální čas pro upečení pracen je první advent.

Žádné komentáře:

Okomentovat