Fit pracny
Také se tak těšíte na Vánoce jako já? Pro ty, co by rádi upekli vánoční cukroví ve zdravější, ale stejně chutné podobě je tu jeden recept!Suroviny:
100g špaldová mouka
80g rýžová mouka
65g melasa
5g javorový sirup
100g kokosový olej
50g mleté vlašské
ořechy
0,5 kávová lžička
stévie
2 polévkové lžíce
sušeného sójového mléka
Na obalení:
5 polévkové lžíce
sušeného sójového mléka
1 kávová lžička
stévie
Na namáčení:
hořká čokoláda
(podíl kakaa nad 70%)
Postup:
Ze všech ingrediencí
vypracujeme tuhé těsto, které dáme minimálně na hodinu do lednice odpočinout
(nejlépe však přes noc).
Připravíme si
formičky, které vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou. Formičky naplníme
těstem a upečeme je v předehřáté troubě na 180 stupňů.
Po upečení necháme
pracny chvíli vychladnout. Ještě teplé je obalíme v suchém sójovém mléce se
stévií.
U rohlíčků můžeme
špičky namočit do rozpuštěné hořké čokolády.
Ideální čas pro upečení pracen je první advent.
Žádné komentáře:
Okomentovat