Fit tvarohová bábovka
Suroviny:
100g rýžové mouky
150g celozrnné mouky
250g odtučněného
tvarohu
100 - 150 ml
sójového mléka
100g med
4 vejce
1 prášek do pečiva
60g rýžového oleje
vanilkové aroma
2 polévkové lžíce
pravého kakaa
Postup:
Nejprve v misce
ušleháme vejce s medem. Potom k nim přidáme sójové mléko, celozrnnou a rýžovou
mouku. Vše důkladně promícháme a přidáme ještě tvaroh, rýžový olej a vanilkové
aroma. Nakonec přimícháme prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě
poloviny a do jedné půlky přidáme kakao. Formu na bábovku důkladně vymažeme a
vysypeme celozrnnou moukou. Do vymazané formy lijeme střídavě světlé a tmavé
těsto.
Bábovku dáme do
předem vyhřáté trouby na 170° a pečeme přibližně 45 minut. Upečenou bábovku můžeme na povrchu posypat trochou stévie.
Žádné komentáře:
Okomentovat