sobota 31. října 2015

Fit hamburger

S rodinou jsem zavítala na návštěvu k příbuzným, kde jsme s manželem připravili tento super recept. Myslím, že si všichni pochutnali.

Fit hamburger


Suroviny:

libové mleté hovězí maso (na jeden hamburger cca 200g)
celozrnná houska
plátkový nízkotučný sýr
ledový salát
rajče
sterilovaná okurka
cibule
sůl
pepř
kečup bez cukru s vysokým podílem rajčat
hrubozrnná hořčice

Postup:

Mleté hovězí maso dáme do misky a osolíme a opepříme ho podle chuti. Cibuli si nakrájíme najemno a přimícháme ji do masa. Vše zlehka prohněteme. Maso necháme chvíli odpočinout.
Ledový salát nakrájíme na nudličky. Rajče na tenké kolečka a sterilovanou okurku také na tenké plátky.
Housku rozřízneme podélně na polovinu a vnitřní stranu trochu opečeme na grilu nebo pánvi. Během toho si připravíme bochánky z mletého masa. Po opečení housku vyndáme a dáme ogrilovat maso do oboustranného elektrického grilu cca 3-5 minut nebo na suchou pánev z každé strany cca 3-5 minut podle výšky bochánku.
Spodní část housky potřeme lehce hrubozrnnou hořčicí, na ni dáme nudličky ledového salátu. Na salát položíme ogrilované maso, na něj plátek sýra, na sýr rajče a nakonec plátek sterilované okurky. Vrchní stranu housky potřeme kečupem a přiklopíme s ní hamburger. Kdo má rád může do hamburgeru přidat kolečka syrové cibule.

Žádné komentáře:

Okomentovat