Fit španělský ptáček s bulgurem
5 plátků krůtí šunky
řepkový olej
čili pasta
sůl
lahůdkové droždí
celozrnná mouka
bulgur
Postup:
Z 1 kg krůtího masa
nakrájíme pět plátků na ptáčky. První plátek vždy nedořízneme do konce až druhý. Vzniknou nám tím takové kapsy,
které rozklepeme na co největší plátky pro snadnější zabalení
ptáčka.
Plátky opláchneme,
osušíme, naklepeme a osolíme z obou stran. Poté je potřeme tenkou vrstvou čili
pasty. Doprostřed dáme plátek krůtí šunky a na ni celé natvrdo uvařené vajíčko.
Poté plátek zabalíme a upevníme nití nebo párátkem.
V hrnci orestujeme
ptáčky na řepkovém oleji z obou stran. Poté zalijeme vodou a vaříme 30-40
minut. Ptáčky vyndáme stranou. Omáčku dochutíme solí a lahůdkovým droždím a
zahustíme ji podle potřeby celozrnnou moukou, kterou necháme provařit zhruba 15
minut.
Bulgur připravíme
podle návodu. Většinou se připravuje tak, že se spaří v sítku horkou vodou,
poté se dá do hrnce s osolenou vodou. Poměr je 1:3. Takže na jeden hrnek
bulguru dáme tři hrnky vody. Poté vaříme bulgur přiklopený na mírném ohni po
dobu 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat