pondělí 19. října 2015

Fit španělský ptáček s bulgurem

Fit španělský ptáček s bulgurem

Suroviny: na 5 ptáčků

1kg krůtí maso
5 ks vejce
5 plátků krůtí šunky
řepkový olej
čili pasta
sůl
lahůdkové droždí
celozrnná mouka
bulgur


Postup:

Z 1 kg krůtího masa nakrájíme pět plátků na ptáčky. První plátek vždy nedořízneme do konce  až druhý. Vzniknou nám tím takové kapsy, které rozklepeme na co největší plátky pro snadnější zabalení ptáčka.
Plátky opláchneme, osušíme, naklepeme a osolíme z obou stran. Poté je potřeme tenkou vrstvou čili pasty. Doprostřed dáme plátek krůtí šunky a na ni celé natvrdo uvařené vajíčko. Poté plátek zabalíme a upevníme nití nebo párátkem.
V hrnci orestujeme ptáčky na řepkovém oleji z obou stran. Poté zalijeme vodou a vaříme 30-40 minut. Ptáčky vyndáme stranou. Omáčku dochutíme solí a lahůdkovým droždím a zahustíme ji podle potřeby celozrnnou moukou, kterou necháme provařit zhruba 15 minut.
Bulgur připravíme podle návodu. Většinou se připravuje tak, že se spaří v sítku horkou vodou, poté se dá do hrnce s osolenou vodou. Poměr je 1:3. Takže na jeden hrnek bulguru dáme tři hrnky vody. Poté vaříme bulgur přiklopený na mírném ohni po dobu 20 minut. 



Žádné komentáře:

Okomentovat