Fit čokoládový cheesecake
Suroviny:
Korpus:
100g jemné ovesné
vločky
50g vlašský ořech
1ks vejce
1 polévková lžíce
med
100ml voda
Krém:
500g nízkotučný
jemný tvaroh
1ks vejce
2 polévkové lžíce
med
100g hořká čokoláda
podíl kakaa 75%
150ml sójové mléko
Postup:
Nejprve si
rozmixujeme vločky a ořechy a dáme je do mísy. Přidáme vejce, med a vodu a
vypracujeme těsto. Vymažeme si dno formy a dáme do ní těsto, které rovnoměrně
rozmístíme. Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Mezitím si připravíme krém.
Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu, do které přimícháme sójové mléko
metličkou. Vypneme a necháme trochu vychladnout. Občas s čokoládou zamícháme,
aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Do mísy dáme tvaroh, med a vejce a
vyšleháme krém. Do krému postupně přidáme vychladlou čokoládu a důkladně vše
promícháme. Krém rovnoměrně navrstvíme na korpus a dáme péct do předehřáté
trouby na 170 stupňů a pečeme cca 20-25 minut. Cheesecake necháme vychladnout a
dáme ho naležet do lednice alespoň na 6 hodin.
Žádné komentáře:
Okomentovat