čtvrtek 5. listopadu 2015

Fit čokoládový cheesecake

Fit čokoládový cheesecake


Suroviny:


Korpus:

100g jemné ovesné vločky
50g vlašský ořech
1ks vejce
1 polévková lžíce med
100ml voda

Krém:

500g nízkotučný jemný tvaroh
1ks vejce
2 polévkové lžíce med
100g hořká čokoláda podíl kakaa 75%
150ml sójové mléko

Postup:

Nejprve si rozmixujeme vločky a ořechy a dáme je do mísy. Přidáme vejce, med a vodu a vypracujeme těsto. Vymažeme si dno formy a dáme do ní těsto, které rovnoměrně rozmístíme. Předehřejeme si troubu na 170 stupňů. Mezitím si připravíme krém. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu, do které přimícháme sójové mléko metličkou. Vypneme a necháme trochu vychladnout. Občas s čokoládou zamícháme, aby se nevytvořil na povrchu škraloup. Do mísy dáme tvaroh, med a vejce a vyšleháme krém. Do krému postupně přidáme vychladlou čokoládu a důkladně vše promícháme. Krém rovnoměrně navrstvíme na korpus a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme cca 20-25 minut. Cheesecake necháme vychladnout a dáme ho naležet do lednice alespoň na 6 hodin.

Žádné komentáře:

Okomentovat