pondělí 2. listopadu 2015

Zapečený pstruh lososovitý s těstovinami a špenátovým bešamelem

Již delší dobu jsem měla chuť na nějakou rybu. Nakonec jsem vybrala pstruha lososovitého a vznikl z toho tento recept. Ryby jsou plnohodnotným zdrojem bílkovin a mnoha minerálních látek. Přitom obsahují jen velmi málo kalorií, proto mohu jejich konzumaci jen doporučit. 

Zapečený pstruh lososovitý s těstovinami a špenátovým bešamelem

Suroviny:

1ks filet pstruh lososovitý s kůží
těstoviny ze špaldové mouky
3 kostičky mražený špenát
150ml mléko
2 trojúhelníčky nízkotučný tavený sýr
4 stroužky česnek
celozrnná mouka
parmezán

Marináda:

4 polévkové lžíce olivový olej
špetka sůl
citronová šťáva ze čtvrtky citronu
bazalka

Postup:

Nejprve si připravíme marinádu. Do menší misky dáme olivový olej, sůl, citronovou šťávu a hrstku bazalky. Vše důkladně promícháme. Filet pstruha lososovitého důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Ty pak vložíme do marinády a necháme je naležet v lednici. Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě. Vaří se cca 3 minuty (podle výrobce). Dále si připravíme špenátový bešamel. Česnek si nakrájíme najemno a osmahneme ho v hrnci na troše olivového oleje. Poté v hrnci s česnekem rozpustíme tavený sýr a přilejeme trochu vody. Přidáme špenát a necháme vařit dokud se kostky se špenátem nerozpustí. Do hrnečku nalijeme mléko a důkladně v něm vidličkou rozmícháme  1 polévkovou lžíci celozrnné mouky. Směs přilejeme ke špenátu a necháme provařit. Nakonec vše osolíme. Uvařené těstoviny slijeme a necháme v hrnci. Nalijeme na ně špenátový bešamel a promícháme. Vyndáme si zapékací misku a dáme do ní těstoviny s bešamelem. Navrch dáme plátek syrového pstruha, kterého jsme si naložili do marinády. Nakonec dáme vše zapéct do trouby na 250 stupňů, dokud pstruh na povrchu nezhnědne. Upečeného pstruha můžeme nazdobit plátkem citronu a na těstoviny můžeme poházet pár hoblinek parmezánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat