Zapečený pstruh lososovitý s těstovinami a špenátovým bešamelem
Suroviny:
1ks filet pstruh
lososovitý s kůží
těstoviny ze
špaldové mouky
3 kostičky mražený
špenát
150ml mléko
2 trojúhelníčky
nízkotučný tavený sýr
4 stroužky česnek
celozrnná mouka
parmezán
Marináda:
4 polévkové lžíce
olivový olej
špetka sůl
citronová šťáva ze
čtvrtky citronu
bazalka
Postup:
Nejprve si
připravíme marinádu. Do menší misky dáme olivový olej, sůl, citronovou šťávu a
hrstku bazalky. Vše důkladně promícháme. Filet pstruha lososovitého důkladně
omyjeme a nakrájíme na plátky. Ty pak vložíme do marinády a necháme je naležet
v lednici. Mezitím si uvaříme těstoviny v osolené vroucí vodě. Vaří se cca 3
minuty (podle výrobce). Dále si připravíme špenátový bešamel. Česnek si
nakrájíme najemno a osmahneme ho v hrnci na troše olivového oleje. Poté v hrnci
s česnekem rozpustíme tavený sýr a přilejeme trochu vody. Přidáme špenát a
necháme vařit dokud se kostky se špenátem nerozpustí. Do hrnečku nalijeme mléko
a důkladně v něm vidličkou rozmícháme 1
polévkovou lžíci celozrnné mouky. Směs přilejeme ke špenátu a necháme provařit.
Nakonec vše osolíme. Uvařené těstoviny slijeme a necháme v hrnci. Nalijeme na
ně špenátový bešamel a promícháme. Vyndáme si zapékací misku a dáme do ní
těstoviny s bešamelem. Navrch dáme plátek syrového pstruha, kterého jsme si
naložili do marinády. Nakonec dáme vše zapéct do trouby na 250 stupňů, dokud
pstruh na povrchu nezhnědne. Upečeného pstruha můžeme nazdobit plátkem citronu
a na těstoviny můžeme poházet pár hoblinek parmezánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat