Fit kokosový dort
Suroviny:
250
ml rýžového mléka
3 vejce
350g
celozrnné špaldové mouky(hladké)
30g
kokosového oleje
100g vlašských
ořechů
50g ječmenného sladu
(Sladěnka)
2
kávové lžičky prášku do pečiva
1 balíček mletého
kokosu (na posypání)
Na krém:
1 plechovka
kokosového mléka
1 vanička
nízkotučného tvarohu
3 polévkové lžíce medu
Postup:
Dáme
si předehřát troubu na 180 stupňů. Ve větší míse
vyšleháme vejce s rýžovým
mlékem, ječmenným sladem a kokosovým olejem. V jiné míse smícháme mleté ořechy, mouku, a prášek do pečiva. Obě směsi smícháme a nalijeme do vymazané pečící formy
a dáme péct na 180 stupňů po dobu cca 50 minut. Během toho,co se korpus peče si připravíme krém. Plechovku
kokosového mléka si dáme do lednice a necháme ji tam alespoň hodinu. Plechovku
otevřeme a slijeme přebytečnou vodu. Zbytek dáme do misky a přidáme med s
tvarohem a vše vyšleháme do tuhého krému.
Upečený korpus
necháme vychladnout. Poté ho podélně rozřízneme na polovinu. Jednu polovinu
potřeme polovinou krému a přiklopíme na ni druhou polovinou korpusu. Celý dort
pak rovnoměrně obmažeme zbytkem krému po bocích a na povrchu dortu a nakonec ho
celý posypeme mletým kokosem. Hotový dort dáme zatuhnout do lednice do druhého
dne.
Žádné komentáře:
Okomentovat