čtvrtek 12. listopadu 2015

Fit kuřecí prso balené v kapustovém listu s kuřecí fáší

Tento báječný recept pro mě připravil můj manžel. Děkuji, moc jsem si pochutnala :-)

Fit kuřecí prso balené v kapustovém listu s kuřecí fáší

Suroviny:

4 kuřecí prsa
6-9 listů kapusty (podle velikosti)
1 nadrobno nakrájená cibule
2 kávové lžičky kokosového oleje
2 kávové lžičky másla
1ks středně velké cibule
mléko
1 žloutek
šalvěj nebo bazalka
sůl
pepř

Postup:

Nejprve si očistíme kuřecí prsa a 6 - 9 listů kapusty. Ve velkém hrnci dáme vařit větší množství osolené vody (cca 4 litry a 4 lžíce soli). Než se nám začne vařit voda, rozmixujeme si v mixéru jedno na kostky nakrájené vychlazené kuřecí prso. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kokosový olej, máslo a bylinky (šalvěj, bazalku). Opět dobře mixujeme a pomalu přiléváme mléko než nám vznikne soudržná, dobře roztíratelná fáš. Fáš chvíli mixujeme, ale ne příliš dlouho, jinak by se nám moc zahřála. Hotovou fáš dáme chladit do lednice. Troubu si dáme předehřát na 180 stupňů.
Do vroucí vody vložíme listy kapusty a necháme je vařit přibližně 5 minut. Připravíme si mísy studenou vodu s ledem, do které pak uvařenou kapustu přendáme, aby nám udržela pěkně zelenou barvu. Uvařeným listům kapusty odkrojíme tvrdší konce a klademe je na fresh fólií. Fresh fólie se používá k snazšímu zabalení, jinak do ní prso nebalíme, nakonec se balí do alobalu! Kapustu rovnoměrně natřeme fáší, posolíme, opepříme a zabalíme do ní kuřecí prso.  Vzniklou rolku zabalíme do alobalu jako bonbon. Hotové bonbony dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu cca 45 minut. Poté rolky vyndáme, zbavíme je alobalu a nakrájíme je na kolečka. Podávat  je můžeme například se salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat