Tento báječný recept pro mě připravil můj manžel. Děkuji, moc jsem si pochutnala :-)
Fit kuřecí prso balené v kapustovém listu s kuřecí fáší
Suroviny:
4 kuřecí prsa
6-9 listů kapusty
(podle velikosti)
1 nadrobno nakrájená
cibule
2 kávové lžičky
kokosového oleje
2 kávové lžičky
másla
1ks středně velké
cibule
mléko
1 žloutek
šalvěj nebo bazalka
sůl
pepř
Postup:
Nejprve si očistíme
kuřecí prsa a 6 - 9 listů kapusty. Ve velkém hrnci dáme vařit větší množství
osolené vody (cca 4 litry a 4 lžíce soli). Než se nám začne vařit voda,
rozmixujeme si v mixéru jedno na kostky nakrájené vychlazené kuřecí prso. Pak
přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kokosový olej, máslo a bylinky (šalvěj,
bazalku). Opět dobře mixujeme a pomalu přiléváme mléko než nám vznikne
soudržná, dobře roztíratelná fáš. Fáš chvíli mixujeme, ale ne příliš dlouho,
jinak by se nám moc zahřála. Hotovou fáš dáme chladit do lednice. Troubu si
dáme předehřát na 180 stupňů.
Do vroucí vody
vložíme listy kapusty a necháme je vařit přibližně 5 minut. Připravíme si mísy
studenou vodu s ledem, do které pak uvařenou kapustu přendáme, aby nám udržela
pěkně zelenou barvu. Uvařeným listům kapusty odkrojíme tvrdší konce a klademe
je na fresh fólií. Fresh fólie se používá k snazšímu zabalení, jinak do ní prso
nebalíme, nakonec se balí do alobalu! Kapustu rovnoměrně natřeme fáší,
posolíme, opepříme a zabalíme do ní kuřecí prso. Vzniklou rolku zabalíme do alobalu jako
bonbon. Hotové bonbony dáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů
po dobu cca 45 minut. Poté rolky vyndáme, zbavíme je alobalu a nakrájíme je na
kolečka. Podávat je můžeme například se
salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat