Fit segedínský guláš
Suroviny:
600g libového
hovězího masa
1 sáček kysaného
zelí
1 bílý jogurt
2 menší cibule
2 polévkové lžíce
rýžový olej
zeleninový vývar
sůl
2 kávové lžičky mletá červená
paprika
1 kávová lžička kmín
Knedlík:
2 sáčky sušené droždí (14g)
1 kávová lžička med
2 polévkové lžíce olivový olej
350ml vlažná voda
1 kávová lžička sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme
najemno, omyté maso na přibližně stejné kostky. V hrnci rozehřejeme olej a dáme na něj zpěnit cibuli, přidáme kostky
hovězího masa a zprudka je osmahneme. Poté vše zaprášíme mletou červenou
paprikou a chviličku orestujeme (pozor na spálení, paprika by zhořkla!). Vše
podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, přidáme kmín a kysané zelí a necháme
dusit (hovězí dusíme déle, záleží na druhu masa). Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme celozrnnou moukou rozmíchanou
ve vodě (já jsem nehustila vůbec, zaleží na tom, kolik dáte vývaru). Mouku
povaříme a omáčku případně ještě dochutíme solí, kdo má rád sladší omáčku, může
ji přisladit trochou stévie (já jsem nepřislazovala). Nakonec přimícháme bílý
jogurt. Podáme například s celozrnným houskovým knedlíkem.
Během toho, co se dusí maso si připravíme knedlík. Do misky dáme mouku, droždí, sůl, med, olej a vodu a vypracujeme těsto (množství vody je orientační, záleží na savosti mouky). Těsto necháme nakynout na teplém místě. Poté z těsta vypracujeme dvě šišky, které vaříme v páře cca 20-25 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat