středa 4. listopadu 2015

Fit segedínský guláš

Fit segedínský guláš


Suroviny:

600g libového hovězího masa
1 sáček kysaného zelí
1 bílý jogurt
2 menší cibule
2 polévkové lžíce rýžový olej
zeleninový vývar
sůl
2 kávové lžičky mletá červená paprika
1 kávová lžička kmín


Knedlík:

500g celozrnné mouky
2 sáčky sušené droždí (14g)
1 kávová lžička med
2 polévkové lžíce olivový olej
350ml vlažná voda
1 kávová lžička sůl





Postup:

Cibuli nakrájíme najemno, omyté maso na přibližně stejné kostky. V hrnci rozehřejeme olej  a dáme na něj zpěnit cibuli, přidáme kostky hovězího masa a zprudka je osmahneme. Poté vše zaprášíme mletou červenou paprikou a chviličku orestujeme (pozor na spálení, paprika by zhořkla!). Vše podlijeme zeleninovým vývarem, osolíme, přidáme kmín a kysané zelí a necháme dusit (hovězí dusíme déle, záleží na druhu masa). Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme celozrnnou moukou rozmíchanou ve vodě (já jsem nehustila vůbec, zaleží na tom, kolik dáte vývaru). Mouku povaříme a omáčku případně ještě dochutíme solí, kdo má rád sladší omáčku, může ji přisladit trochou stévie (já jsem nepřislazovala). Nakonec přimícháme bílý jogurt. Podáme například s celozrnným houskovým knedlíkem.
Během toho, co se dusí maso si připravíme knedlík. Do misky dáme mouku, droždí, sůl, med, olej a vodu a vypracujeme těsto (množství vody je orientační, záleží na savosti mouky). Těsto necháme nakynout na teplém místě. Poté z těsta vypracujeme dvě šišky, které vaříme v páře cca 20-25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat