Fit koprová omáčka
Suroviny:
750 ml mléka
2 lžíce pohankové
mouky
hrst najemno
nasekaného kopru
sůl
ocet
lžíce stévie
Postup:
Do hrnce nalijeme
půl litru mléka. Do něj dáme hrst najemno nasekaného kopru a dáme pomalu vařit.
Ve zbývajícím mléce mezitím pořádně rozmícháme pohankovou mouku a poté ji
přilijeme do hrnce k základu na koprovku. Takto povaříme cca 15 minut na mírném
ohni a za častého míchání, aby se mléko nepřipálilo. Nakonec omáčku dochutíme
solí, octem a stévií podle chuti. Vše pořádně promícháme a
necháme ještě chvíli vařit. Koprovou omáčku můžete servírovat s vajíčkem a
batáty nebo obyčejnými bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat