pondělí 15. února 2016

Fit bramborový salát

Bramborový salát sám o sobě není nijak nezdravý! Vždyť se skládá téměř ze samé zeleniny! To, co z něj dělá nezdravou přílohu, jsou především majonéza a nejrůznější uzeniny, které se běžně přidávají. U této varianty zdravého bramborového salátu nenajdete ani jednu z těchto dvou surovin a přesto věřím, že si skvěle pochutnáte!

Fit bramborový salát

Suroviny:

1kg brambor
3 mrkve
1 petržel
1 menší celer
1 cibule
hrst mraženého hrášku
3 sterilované okurky
2 vajíčka
1 kelímek bílého selského jogurtu
1 polévková lžíce hořčice
trochu láku z okurek
sůl
pepř

Postup:

Den předem si uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Druhý den si nejprve očistíme mrkev, ptetržel a celer a dáme je uvařit do mírně osolené vody. Nad kastrol dáme síto s mraženým hráškem, který pomalu uvaříme v páře, aby si zachoval krásnou zelenou barvu. Dále si dáme vařit vajíčka. Když je zelenina uvařená, nakrájíme ji na kostičky a necháme vychladnout. Stejně tak dáme vychladnout uvařená vajíčka do studené vody. Mezitím si nakrájíme cibuli najemno a nasolíme ji, aby trochu změkla. Pak si nakrájíme na kostičky sterilované okurky. Vezmeme mísu a začněme do ní krájet brambory na kostičky. Poté přidáme všechnu zeleninu a nakonec salát dochutíme solí, pepřem, lákem, hořčcí a spojíme bílým jogurtem.Všechny suroviny důkladně promícháme a je hotovo. Nejlepší je nechat salát nějakou dobu naležet. Já osobně ho vždy připravuji den předem, aby mohly všechny chutě prolnout. Případně se dá před servírováním ještě dochutit.



Žádné komentáře:

Okomentovat