pondělí 15. února 2016

Fit sýrová roláda

Když nevíte, co připravit návštěvě a nechce se Vám dělat s jednohubkami či chlebíčky, pak můžete vyzkoušet tento recept, který je velmi rychle připravený. Jen musíte počítat s tím, že roláda musí nějakou dobu tuhnout v lednici, proto je lepší si roládu připravit večer, aby do druhého dne hezky zatuhla.

Fit sýrová roláda

Suroviny:

3ks nízkotučného taveného sýru
120g nízkotučného tvarohu ve vaničce
1 menší cibule
3 vejce
hrst mraženého hrášku
hrst zavařené papriky (může být i čerstvá)
2 balení nízkotučného plátkového sýru
2 balení libové šunky (krůtí, kuřecí)
drený kmín
sůl
pepř
bylinky (petrželka, pažitka apod.)

Postup:


Nejprve si dáme vařit vajíčka. Zároveň dáme nad hrnec sítko s hráškem a necháme ho vařit nad parou. Mezitím si nakrájíme najemno cibuli a lehce ji nasolíme, aby změkla. Do misky dáme tavený sýr a tvaroh a důkladně je promícháme. Zavařenou papriku si pokrájíme najemno a přidáme ji do misky. Uvařená vajíčka dáme vychladnout do studené vody. Stejně tak necháme vychladnout hrášek.
Plátkový sýr si rozložíme na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem a rozložíme ho do tvaru obdelníku tak, aby se spoje překrývaly zhruba jeden centimetr. Pak plech vložíme do troby a necháme ho roztát, tak aby se spojil v jeden celek. Poté ho vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Mezitím si dokončíme náplň. Studená vejce nastrouháme do misky s tvarohem, taveným sýrem a paprikou a přidáme cibuli a vychladnutý hrášek. Nakonec náplň dochutíme podle potřeby solí, pepřem, kmínem a bylinkami. Na vychladnutý sýr dáme tenkou vrstvu náplně, na kterou navrstvíme šunku a znova náplň. Nakonec roládu srolujeme, zabalíme do alobalu nebo pečícího papíru a dáme zatuhnout do lednice.



Žádné komentáře:

Okomentovat