úterý 2. února 2016

Panenský kokosový olej

Panenský kokosový olej je mým nejoblíbenějším a dle mého názoru zároveň nejzdravějším olejem nabízeným na našem truhu. Proto se poměrně často vyskytuje v mých receptech. Obsahuje nasycené tuky, které se dostávají přímo do jater, kde se rozkládají na energii. Narozdíl od jiných tuků se neusazuje v těle. Tráví se pomaleji, tím dodává tělu energii postupně. Dokáže pomoct při zahnání chuti na sladké, snižuje stres a úzkost, což jsou dvě z hlanvích příčin nadměrného ukládání tuku v oblasti břišních partií. Jen je vysoce kalorický, proto se musí dodržovat doporučené dávkování (1-2 polévkové lžíce denně) a je také trochu dražší než jiné klasické oleje (cca 310 Kč za 500 ml). Jeho blahodárné účinky na snižování váhy za to ale rozhodně stojí! Navíc báječně chutná!

Použití: 

Díky vysoké tepelné stabilitě je vhodný při vaření, pečení či smažení. Lze ho ale použít i k okamžité konzumaci. Kokosový olej se také hojně využívá v kosmetickém průmyslu. Vhodný je pro suchou a citlivou pokožku, kterou hydratuje a zabraňuje jejímu vysoušení. Používá se i při nejrůznějších masážích.
Kokosový olej nejlépe skladujte mimo lednici, protože při teplotě nižší než 26 stupňů Celsia tuhne!



Žádné komentáře:

Okomentovat